En legetime er vanligvis ca 15-20 minutter. Tenk på forhånd igjennom hva du ønsker å ta opp med legen. Skriv gjerne en huskelapp for deg selv. Hvis du har flere problemstillinger du ønsker å ta opp, kan det hende at legen setter deg opp på en oppfølgingstime. Hvis du vet at du skal ha en gynekologisk undersøkelse, tar dette en hel legetime.

Forsinkelser hos legen:Legene er til enhver tid ansvarlige for alle tjenester på legekontoret. Konsultasjonen kan av og til bli avbrutt av spørsmål fra medarbeidere som trenger råd, og en sjelden gang også av inngående telefonsamtale med annen pasient eller andre utenforstående. Akuttsyke pasienter må prioriteres. Det kan derfor av og til oppstå forsinkelser.

Møt i god tid før timen og meld deg i ekspedisjonen. Vi skal registrere at du har møtt og dine personalia skal sjekkes/oppdateres. Møt i ekstra god tid før hvis du vet at du skal ta blodprøver før legetimen. Møt ca. 15 minutter før hvis du skal til svangerskapskontroll. En del av kontrollen foregår på laboratoriet før legetimen.

 

Skal jeg ha med meg noe til legetimen? Hvis du har magesmerter, urinveisplager (smerter ved vannlating) eller skal tilsvangerskapskontroll, skal du alltid ta med en urinprøve som er tatt når du står opp ommorgenen.