Bestill time med SMS

Send til 2097:

VINDEREN fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

VINDEREN 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Viktig informasjon om Koronaviruset

Vaksiner

Vi har tilbud om en rekke vaksiner ved Vinderen Legekontor, og har som mål å kunne tilby våre pasienter de fleste reisevaksiner, samt andre vaksiner.

Under vil du finne en oversikt over og pris på de vaksinene vi tilbyr per i dag.

 

Du må beregne 20 min ventetid her etter at vaksinen er satt. Dette pga risiko for allergiske reaksjoner.

Pneumokokkvaksine settes på laboratoriet alle dager, i laboratoriets åpningstid (Kl 9-11 og 13-15. Timebestilling ikke nødvendig.  

Du kan be om konsultasjon hos fastlegen her for reisevaksiner. Ta med vaksinekort/oversikt over tidligere vaksiner når du møter opp. Du finner denne elektronisk via Helsenorge.no- innlogging.

Vaksinerådgivning dekkes ikke av Folketrygden, vanlig pris hos lege er da kr 400 pr perso.  Vaksinepris i lagerbeholdning tilkommer.

Viktig informasjon om vaksine mot skogflåttoverført hjernebetennelse.

NB! Dette er ikke det samme som Borreliose. Borreliose er forårsaket av en bakterie. Mot borreliasmitte finnes ingen vaksine. Skadene på dem som blir smittet, kan bli alvorlige dersom de ikke oppdages raskt. Du må derfor fremdeles sjekke deg selv og andre husstandsmedlemmer hver dag for flått når du oppholder deg i flåttområde.  Sykdommen kan behandles med antibiotika.

Skogflåttoverført hjernebetennelse (TBE) forårsakes av et virus, som det finnes en vaksine mot. Det finnes ingen behandling mot skogflåttencephalitt.

Når kan du ta vaksinen? Alle dager, i laboratoriets åpningstid, eller under konsultasjon hos lege.

Når er jeg godt nok vaksinert? For å bli fullvaksinert, trenger man 3 doser. Dose 1 og dose 2 settes med 2-4 ukers mellomrom, og dose 3 settes 5-12 måneder etter den 2.dosen.

Hvem kan ikke få vaksinen: personer med akutt febersykdom må vente til de er friske. Personer som har alvorlig allergi mot egg og kylling kan ikke få vaksinen, da den inneholder spor av egg. Personer som har allergi mot innholdstoffene (formaldehyd, neomycin, gantamycin og protaminsulfat) skal ikke ta vaksinen.

Hvem anbefales å ta TBE-vaksine? Barn og voksne som oppholder seg i mer enn ett par dager i området Tjøme til Kristiansand, og fra Halden og ned langs Svenskekysten. Barn ned til 1 år kan få vaksinen. Egen juniordose for barn mellom 1 og 16 år.

Hvor kan jeg finne mere informasjon om TBE? Se www.flatt.no